Fall

February 15, 2021 /
Fall

Un proiect de suflet... cum te pot să mă exprim prin fotografia

Mulți dintre fotografi au început această meserie frumoasă ca și un hobby, prin care vor să se exprime...

 

Într-adevăr, și eu mă enumăr între acești fotografi, care a început această activitate pentru a mă exprima, pentru a creea ceva diferit față de restul fotografilor sau oamenilor. Reflexia sufletului și a personalității tale o poți transmite prin fotografie, foarte ușor, fără să ai scule hiper scumpe sau un echipament în care ai investit o căruță de bani. Din păcate de multe ori ne bazăm pe echipament și dorim ca acest să facă munca în locul nostru, asta nu e chiar așa.

 

Acest proiect Fall a fost printe primiii, și un proiect de care sunt foarte mândru. Bineînțeles că nu pot să fac eu tot. De exemplu acest proiect am realizat împreună cu un asistent - Arnold -, un hairdresser - Annamaria - și o florărie foarte dragă mie, care m-a ajutot cu acest decor absolut senzațional - Florăria Eva.

Și bineînțeles nu în ultimul rând și pentru aceste fete care ne-au ajutat cu frumusețea lor. :D

Chiar nu pot să subliniez destul că aceste relații și conexiuni cu alți fotografi și/sau furnizori sunt esențiale pentru tine, pe viitor, dar nu numai.

 

Cum am început acest proiect în 2015?

Cui nu-i place toamnă? Da, ne place la toți, oare ne-am gândit și la răspuns? Toamna ne sugerează o calmitate și o armonie perfectă în natură. Până când vara găsim tot felul de culor: de la albastru până la roșu, dar acest lucru toamna se schimbă, parcă totul se duce în aceași direcție după o vară nebună de tot. Ne pasionează pe toți să fotografiem landscape-uri faine de toamnă, când pădurile își schimbă culori în galben și portocaliu. Cromatica în fotografie a fost întotdeauna un subiect foarte drag mie. Vă recomand această postare de pe blogul f64. 

Din articolul Cristinei este clar, cât de important este pentru oameni cromatica care ne înconjoară.

 

După multe zile de brainstorming, cum aș putea o abordare difertă, am luat decizia să așez în această compoziție un altfel de armonie. Am dorit ca natura să fie doar un background care practic doar ne sugerează ce se întâmplă în fața noastră, dar totuși nu am vrut să o folosesc ca și un element din compoziția mea.

Așa că am decis să realizăm noi un decor care ne sugerează toamna prin culorile ei și prin accesoriile care vom folosi. În primele fotografii - cele care au fost realizate în pădure - tonurile de culor sunt mai accentuate, și domină culoarea portocalie. Iar cu acești flori și lumini suplimentare am vrut să accentuez că natura nu moare niciodată, doar are nevoie de o mică pauză, ca să se reîntoarce așa cum o știm noi.

Printre ultimele fotografii este și un alt cadru, e o pășune, care a fost situat lângă pădurea unde am fotografiat. Wow, când am ieșit acolo, și am văzut un potențial foarte mare în această compoziție, am chemat una dintre fetele noastră să încerc două-trei chestii la ce m-am gândit acolo la fața locului. Acest cadru nu a fost plănuit și nu m-am gândit la el, dar se mai întâmplă când ai noroc. La aceste fotografii îmi plac foarte mult faptul că există un contrast cromatic foarte faină și naturală.

Politica de Cookie