Cum fac eu portrete faine - Sesiune foto cu Zsuzsa

February 16, 2021 /
Cum fac eu portrete faine - Sesiune foto cu Zsuzsa

CUM FACI PORTRETE FAINE?

Poți afla în această postare - Sesiune foto cu Zsuzsa.

Aceste fotografii cu Zsuzsa am realizat în 2015, undeva la începutul carierei mele ca fotograf. Am fotografiat și înainte, dar undeva prin 2015 m-am hotărât să mă ocup cu această pasiune în mod mai serios, iar am început să investesc mai mulți bani în diferite echipamente foto, periferice, etc.

 

Sincer să fiu, cu cât investești mai mult în echipament, cu atât te complici mai mult, ceea ce nu e normal. De ce investim? Pentru că de multe ori așa credem că dacă avem scule mai bune, vom avea și fotografii mai bune: FALS!

 

Pentru aceste fotografii am folosit un echipament foarte basic: Canon 500D cu un obiectiv 50 mm f1.8, care costă acuma undeva la 7-800 de lei. Am mai avut un speedlight - credcă Metz AF-50 - cu o umbrelă, și am mai avut o blendă 2in1 (de difuzie & silver).

 

Ce trebuie să deții?

 

  1. Aparat foto - dSLR, mirrorless, SAU un telefon mobil cu o cameră bună: Huawei, iPhone, Samsung, etc.
  2. Eu recomand o blendă, de exemplu aceasta
  3. În caz dacă aveți un buget mai mare, recomand un speedlight cu o umbrelă de reflexie și bineînțeles un trigger pentru aparatul foto - nu e obligatoriu

 

În mare parte am folosit blenda difuzie/silver, pentru că fotografiile sunt mult mai naturale cu aceste tipuri de lumină.

 

La ce să fi atent?

A. Model

Poate este cel mai important este subiectul, deoarece e esențial să îl fotografiez un subiect care atrage atenția oamenilor - nu trebuie să arată excepțional. Trebuie să arată decent, ca să aibă un stil mai deosebit, și să transmite sentimente prin fotografie.
 

B. Fundal

E foarte important fundalul, să fie căt mai simplu și să nu distragă atenția oamenilor care se uită la fotografia. Ca și fundal poți folosi pattern-uri sau o textură. De ce? Pentru că acești backgrounduri dau o calmitate fotografiei.


C. Când?

E cel mai okay înainte de apus - golden hour - în acest interval orar este o să ai cea mai faină lumină, dar astă nu e obligatoriu, dacă îți plac umberele tari, și vrei puțin diferit poți să tragi și la ora 12.00, când soarele e sus de tot. E important să exersezi.

 

D. Cum să tragi?

E foarte simplu, tragi contra lumină, o să ai o lumină de contur faină - în engleză se numește hair light - și asistentul tău te va ajută cu blenda să dea lumina pe model.

 

E. Postporcesare

Da… am ajuns la cel mai delicat subiect, cum să postprocesăm fotografiile să arată bine pe facebook sau instagram. Așa cum zic majoritatea oameniilor, e după gustul fiecărei fotograf. Bineînțeles dacă îți faci un preset mai ieșit din comun, și o să ai culori total ireale, etc, poate că o să ai un impact mai instant. Dar pe termen lung, eu cred că e mai okay să prelucrezi cât mai natural, e o strategie mai safe pe viitor, dacă îți dorești să-ți faci un portofoliu decent.

De ce? Pentru că instagrameri preferă fotografii mai interensante, puțin diferite la culori, toninguri, etc, dar clienții reali care o să-ți plătească pentru fotografii, ei vor fotografii reale, ci nu niște măzgării.

 

Dacă aveți întrebări, nu ezitați să mă întrebați pe insta aici, sau pe mail: [email protected]

 

M-am gândit să vă fac și videouri despre aceste ședințe, dacă credeți că sunteți interesanți de videouri gen: portrete, posing, couple posing, etc, aștept în comment la aceasta postare.

Politica de Cookie